Betalingsbeloften toevoegen en wijzigen

Modifié le : 2024-06-14 12:36:17 +0200

De betalingsbeloften van je klanten geven je een goed overzicht van de te verwachten betalingen. Op deze manier kan je prioriteit geven aan het herinneren van de klanten van wie de beloften reeds over tijd zijn.

In je Clearnox-tool worden de beloften aan je facturen gekoppeld. Je kan betalingsbeloften toevoegen en bewerken. Je hebt ook toegang tot een overzichtspagina, deze geeft je een volledig overzicht van de toekomstige beloften, de achterstallige beloften en ook degene die al betaald zijn, en biedt je de mogelijkheid om bepaalde beloften uit te filteren volgens verschillende criteria.

In dit artikel bekijken we hoe je betalingsbeloften kan aanmaken en wijzigen. Als je wil weten hoe je beloften voor meerdere boekingen kan maken, ga dan naar Betalingsbeloften aan meerdere boekingen toevoegen.

Hoe een betalingsbelofte toevoegen vanuit het rekening-overzicht?

Je hebt contact met je klant die beloofd heeft zijn factuur voor een bepaalde datum te betalen.

1. Zoek de klant en ga naar zijn klantenfiche.

2. Zoek de betreffende factuur in het Rekening-overzicht en klik op de "+" in de kolom "Betalingsbelofte".

3. Er wordt een pop-upvenster geopend met de details van de boeking. Klik op de knop "Betalingsbelofte toevoegen".

4. De betalingsbelofte wordt automatisch toegevoegd: je kan het bedrag en de datum van de belofte bewerken en opslaan met behulp van het opslaan-icoon aan het einde van de regel.

Als de klant de factuur over meerdere termijnen wil betalen, kan je meerdere betalingsbeloften aanmaken voor dezelfde factuur. Klik gewoon op de knop "Betalingsbelofte toevoegen", bewerk de belofte en sla deze op door op het opslaan-icoon te klikken.

Je kan nu de pop-up sluiten.

5. Je kan de gemaakte betalingsbelofte bekijken in het rekening-overzicht. De kleur geeft de status van de lopende beloften weer. Als het vakje oranje is, is ten minste één van de beloften die aan de boeking is gekoppeld, niet tijdig voldaan. Als het vakje blauw is, ligt/liggen de belofte(n) in de toekomst.

Hoe een betalingsbelofte toevoegen vanuit de overzichtspagina van de beloften?

Zoek en voeg de betalingsbeloften van je klanten toe op de pagina Opvolgen > Beloften.

1. Gebruik de filters bovenaan de pagina om een klant of boeking te vinden.

2. Klik in de tabel op de week die overeenkomt met de door de klant beloofde betaaldatum. De exacte data worden net onder het weeknummer weergegeven.

3. Klik op "Betalingsbelofte toevoegen". Deze wordt automatisch opgeslagen als er geen wijzigingen worden aangebracht.

Je kan de datum en het bedrag van de belofte aanpassen. Standaard is de datum ingesteld op de eerste dag van de geselecteerde week.

Klik op het blauwe opslaan-icoon om de wijzigingen op te slaan. De belofte is aangemaakt en verschijnt in de tabel.

Om betalingsbeloften toe te voegen op de pagina Opvolgen > Beloften, kan je de knop "Betalingsbelofte toevoegen" rechtsboven op de pagina gebruiken, een klant/boeking zoeken en vervolgens het bedrag en de datum van de belofte invoeren.